Logo

Location ΙΑΤΡΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Φανερωμένης 14 (Μετρό Χολαργού) - 15561

Τηλέφωνα Επικοινωνίας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 6513785 - 210 6546650

Βάη Μαρία Παιδοδοντίατρος

Βάη Μαρία - Παιδοδοντίατρος

Η Κυρία Μαρία Βάη είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών το 1989. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Παιδοδοντία (1989-1991) στο Παρίσι.
Η κλινική της άσκηση για την απόκτηση της εμπειρίας της στην Παιδοδοντία, έγινε σε νοσοκομεία στο Παρίσι:

  • Hopital d’enfant Robert- Debre
  • Hopital d’enfant Armand Trousseau
  • Hopital d’enfant Saint Vincent de Paul

εργαζόμενη παράλληλα σε ιδιωτικό ιατρείο παιδοδοντίας στο Παρίσι (1989-1991)

Από το 1992 έως και σήμερα έχει αποκλειστική απασχόληση οδοντιατρικής σε παιδιά και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παρακολουθεί και συμμετέχει ενεργά σε Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια Ορθοδοντικής και Παιδοδοντίας.
Μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Μέλος της Παιδοδοντιατρικής Εταιρίας Ελλάδος. Μέλος της Παιδοδοντιατρικής Εταιρίας Γαλλίας Έγγαμη, τρία παιδιά.

Είστε Έτοιμοι για ένα Όμορφο Χαμόγελο;

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να αναλύσουμε τις ανάγκες και να σας δώσουμε το αποτέλεσμα που ζητάτε.

Χώροι και Υπηρεσίες

dp-icon-2

Ιατρείο Χολαργού

παρέχονται οδοντιατρικές και ορθοδοντικές υπηρεσίες αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους. Σκοπός μας είναι πρωτίστως η πρόληψη και η εκμάθηση της σωστής στοματικής υγιεινής στους νεαρούς ασθενείς και δευτερευόντως η θεραπεία των δοντιών.

dp-icon-3

Εργαστήριο GLOS

Το εργαστήριο GLOS (Greek Lingual Orthodontic Services) δημιουργήθηκε το 1997 από τον ειδικό ορθοδοντικό κ. Τάκη Καναρέλη. Έχοντας εμπειρία στην κατασκευή ορθοδοντικών μηχανημάτων, ως καθηγητής εφαρμογών Οδοντοτεχνικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας επί 15 χρόνια , αλλά και από την μακροχρόνια κλινική εμπειρία στο προσωπικό του ιατρείο.

departments-bg

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία έχει σκοπό την ευθυγράμμιση των στραβών δοντιών καθώς επίσης και τη θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας της σύγκλεισης και της θέσης των γνάθων.

Ορθοδοντικός ονομάζεται ο οδοντίατρος ο οποίος έχει ολοκληρώσει στο εξωτερικό η και στην Ελλάδα, ένα μεταπτυχιακό 3ετές τουλάχιστον πρόγραμμα εξειδίκευσης, το οποίο του δίνει την ιδιότητα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥ. Στη χώρα μας αρκετοί γενικοί οδοντίατροι ασκούν την ορθοδοντική, χωρίς να έχουν αποκτήσει την ειδικότητα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψήφιους ασθενείς, ώστε να απευθύνονται στον ΕΙΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ.

Η πρώτη επίσκεψη στον Ορθοδοντικό πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς, σε ηλικία περίπου των 6 ετών. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα υπάρξει κάποια ορθοδοντική παρέμβαση. Τις περισσότερες φορές ο ιατρός απλά θα ενημερώσει τους γονείς και τα παιδιά και θα δώσει ραντεβού σε ένα χρόνο, για τον επανέλεγχο. Σκοπός του Ορθοδοντικού είναι να αποφύγει τις χρονοβόρες ορθοδοντικές θεραπείες. Στις μέρες μας βλέπουμε πολύ συχνά πολλά παιδιά να ξεκινούν τα σιδεράκια σε μικρές ηλικίες και να ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια. Μια μέση ορθοδοντική θεραπεία κρατά 2 περίπου χρόνια.

Όλες οι ορθοδοντικές ανωμαλίες δεν είναι ίδιες. Εάν υπάρχει ένα σκελετικό πρόβλημα δηλαδή η άνω ή κάτω γνάθος είναι πολύ μπροστά ή πολύ πίσω και το παιδί είναι έως 11 το πολύ χρονών, μπορεί να ξεκινήσει μια ορθοδοντική θεραπεία με κάποιο εξωστοματικό μηχάνημα ή κάποιον άλλο κινητό μηχανισμό. Σε μικρά ορθοδοντικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν κάποιες μέθοδοι, όπου τα δόντια ισιώνουν με τη διαδοχική χρησιμοποίηση θερμοσχηματιζόμενων διαφανών ναρθήκων (Μέθοδος Invisalign, Clear Aligner, Orthocaps κλπ). Εάν ο ασθενής έχει στραβά δόντια τότε θα βάλει κολλητά σιδεράκια. Τα σιδεράκια αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά ή διαφανή, τοποθετημένα στις εξωτερικές ή στις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών. Η τελευταία επιλογή θεραπείας ονομάζεται γλωσσική τεχνική.