Logo

Location ΙΑΤΡΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Φανερωμένης 14 (Μετρό Χολαργού) - 15561

Τηλέφωνα Επικοινωνίας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 6513785 - 210 6546650

Νάση Δανάη - Βοηθός Ορθοδοντικού ιατρείου

Νάση Δανάη - Οδοντοτεχνίτης, Βοηθός Οδοντιατρείου

Η Δανάη Νάση τελείωσε τη Σχολή Οδοντικής Τεχνολογίας ΑΤΕΙ Αθηνών. Τα ενδιαφέροντά της προσανατολίζονται στην Ορθοδοντική Οδοντοτεχνική. Από το 2006 συμμετέχει σε πολλά Οδοντιατρικά, Ορθοδοντικά και Οδοντοτεχνικά Συνέδρια.

Στο 4ο και 5ο Πανελλήνιο Οδοντοτεχνικό Συνέδριο συμμετείχε με επιτοίχιες παρουσιάσεις με θέματα αντίστοιχα, «Ορθοδοντικά μηχανήματα διατήρησης χώρου» και «Εργαστηριακά στάδια έμμεσης συγκόλλησης γλωσσικών αγκυλίων με τη Νέα Hiro τεχνική».

Το 2010 συμμετείχε με ομιλία στην 1η Ημερίδα Ορθοδοντικής Οδοντοτεχνικής με θέμα «Το ορθοδοντικό μηχάνημα spring retainer». Στο 13ο Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο το 2010, συμμετείχε στην επιτοίχια παρουσίαση με θέμα «Ασθενείς θεραπευμένοι με γλωσσική ορθοδοντική και clear aligner», η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο.

Από το 2007 εργάζεται στο εργαστήριο έμμεσης συγκόλλησης Greek Lingual Orthodontic Services με αποκλειστικό αντικείμενο την έμμεση συγκόλληση γλωσσικών αγκυλίων και από το 2008 εργάζεται παράλληλα σε εργαστήριο ορθοδοντικής οδοντοτεχνικής. Έγγαμη, δύο παιδιά.

Είστε Έτοιμοι για ένα Όμορφο Χαμόγελο;

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να αναλύσουμε τις ανάγκες και να σας δώσουμε το αποτέλεσμα που ζητάτε.

Χώροι και Υπηρεσίες

dp-icon-2

Ιατρείο Χολαργού

παρέχονται οδοντιατρικές και ορθοδοντικές υπηρεσίες αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους. Σκοπός μας είναι πρωτίστως η πρόληψη και η εκμάθηση της σωστής στοματικής υγιεινής στους νεαρούς ασθενείς και δευτερευόντως η θεραπεία των δοντιών.

dp-icon-3

Εργαστήριο GLOS

Το εργαστήριο GLOS (Greek Lingual Orthodontic Services) δημιουργήθηκε το 1997 από τον ειδικό ορθοδοντικό κ. Τάκη Καναρέλη. Έχοντας εμπειρία στην κατασκευή ορθοδοντικών μηχανημάτων, ως καθηγητής εφαρμογών Οδοντοτεχνικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας επί 15 χρόνια , αλλά και από την μακροχρόνια κλινική εμπειρία στο προσωπικό του ιατρείο.

departments-bg

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία έχει σκοπό την ευθυγράμμιση των στραβών δοντιών καθώς επίσης και τη θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας της σύγκλεισης και της θέσης των γνάθων.

Ορθοδοντικός ονομάζεται ο οδοντίατρος ο οποίος έχει ολοκληρώσει στο εξωτερικό η και στην Ελλάδα, ένα μεταπτυχιακό 3ετές τουλάχιστον πρόγραμμα εξειδίκευσης, το οποίο του δίνει την ιδιότητα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥ. Στη χώρα μας αρκετοί γενικοί οδοντίατροι ασκούν την ορθοδοντική, χωρίς να έχουν αποκτήσει την ειδικότητα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψήφιους ασθενείς, ώστε να απευθύνονται στον ΕΙΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ.

Η πρώτη επίσκεψη στον Ορθοδοντικό πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς, σε ηλικία περίπου των 6 ετών. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα υπάρξει κάποια ορθοδοντική παρέμβαση. Τις περισσότερες φορές ο ιατρός απλά θα ενημερώσει τους γονείς και τα παιδιά και θα δώσει ραντεβού σε ένα χρόνο, για τον επανέλεγχο. Σκοπός του Ορθοδοντικού είναι να αποφύγει τις χρονοβόρες ορθοδοντικές θεραπείες. Στις μέρες μας βλέπουμε πολύ συχνά πολλά παιδιά να ξεκινούν τα σιδεράκια σε μικρές ηλικίες και να ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια. Μια μέση ορθοδοντική θεραπεία κρατά 2 περίπου χρόνια.

Όλες οι ορθοδοντικές ανωμαλίες δεν είναι ίδιες. Εάν υπάρχει ένα σκελετικό πρόβλημα δηλαδή η άνω ή κάτω γνάθος είναι πολύ μπροστά ή πολύ πίσω και το παιδί είναι έως 11 το πολύ χρονών, μπορεί να ξεκινήσει μια ορθοδοντική θεραπεία με κάποιο εξωστοματικό μηχάνημα ή κάποιον άλλο κινητό μηχανισμό. Σε μικρά ορθοδοντικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν κάποιες μέθοδοι, όπου τα δόντια ισιώνουν με τη διαδοχική χρησιμοποίηση θερμοσχηματιζόμενων διαφανών ναρθήκων (Μέθοδος Invisalign, Clear Aligner, Orthocaps κλπ). Εάν ο ασθενής έχει στραβά δόντια τότε θα βάλει κολλητά σιδεράκια. Τα σιδεράκια αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά ή διαφανή, τοποθετημένα στις εξωτερικές ή στις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών. Η τελευταία επιλογή θεραπείας ονομάζεται γλωσσική τεχνική.