Logo

Location ΙΑΤΡΕΙΟ ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Φανερωμένης 14 (Μετρό Χολαργού) - 15561

Τηλέφωνα Επικοινωνίας ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

210 6513785 - 210 6546650

Καναρέλης Παναγιώτης - Ορθοδοντικός

Καναρέλης Παναγιώτης - Ορθοδοντικός

Ο Παναγιώτης Καναρέλης τελείωσε την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1987. Από το 1988 έως το 1992 πραγματοποιεί τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ορθοδοντική στο Παρίσι στο Πανεπιστήμιο Pierre et Marie Curie.

Το 1992 υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό, με το βαθμό του Κελευστή Β΄, ξεκινώντας τις πρώτες ορθοδοντικές θεραπείες στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών έως το 1994. Από το 1994 έως το 2008 διετέλεσε Καθηγητής Εφαρμογών στην Ορθοδοντική στο ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2002 έως σήμερα, Instuctor στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα γλωσσικής Ορθοδοντικής στο Paris V.

Συμμετείχε το 2002-2004 στην ερευνητική ομάδα της Dentaurum για την κατασκευή του γλωσσικού αγκίστρου Magic.
Τα ενδιαφέροντά του προσανατολίζονται στην κατασκευή γλωσσικών αγκυλίων (κάτοχος δικών του πατεντών), με ιδιαίτερη έμφαση στα αυτόδετα.
Επινοητής παραλληλογράφου (double plate) για την εργαστηριακή συγκόλληση γλωσσικών αγκυλίων, της πρόσδεσης HOT (Hellenic Over Tie) και πολλών αυτόδετων γλωσσικών αγκυλίων.

Από το 2002 συμμετέχει ανελλιπώς σε όλα τα Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια συνέδρια Γλωσσικής Ορθοδοντικής, με πολλές παρουσιάσεις, ομιλίες, διακρίσεις και προεδρεία.
1ο βραβείο Βαρκελώνη 2004, 1ο βραβείο Κάννες 2008).
Είναι ο συντονιστής του Πανελληνίου Συνεδρίου Ορθοδοντικής για το 2010 στην Ελλάδα. Πραγματοποιεί διήμερα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε συναδέλφους Ορθοδοντικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με αντικείμενο τη Γλωσσική Ορθοδοντική.

Είναι υπεύθυνος Συντονιστής της Γλωσσικής Ορθοδοντικής Ερευνητικής Ομάδας στην Ελλάδα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ορθοδοντικής Εταιρίας Ελλάδος, γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Συλλόγου Ορθοδοντικών Ελλάδος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της European Society of Lingual Orthodontics, ενεργό μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και εκλεγμένος εκπρόσωπος στην Ελληνο-Γαλλική σχολή (LFH).

Είναι συγγραφέας βιβλίου Ορθοδοντικής καθώς επίσης και πολλών ταινιών video όπου διδάσκονται σε Ορθοδοντικά Προγράμματα στον κόσμο. Διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο στην Αθήνα από το 1993.

Είναι έγγαμος με τρία παιδιά.

Είστε Έτοιμοι για ένα Όμορφο Χαμόγελο;

Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας για να αναλύσουμε τις ανάγκες και να σας δώσουμε το αποτέλεσμα που ζητάτε.

Χώροι και Υπηρεσίες

dp-icon-2

Ιατρείο Χολαργού

παρέχονται οδοντιατρικές και ορθοδοντικές υπηρεσίες αποκλειστικά σε παιδιά και εφήβους. Σκοπός μας είναι πρωτίστως η πρόληψη και η εκμάθηση της σωστής στοματικής υγιεινής στους νεαρούς ασθενείς και δευτερευόντως η θεραπεία των δοντιών.

dp-icon-3

Εργαστήριο GLOS

Το εργαστήριο GLOS (Greek Lingual Orthodontic Services) δημιουργήθηκε το 1997 από τον ειδικό ορθοδοντικό κ. Τάκη Καναρέλη. Έχοντας εμπειρία στην κατασκευή ορθοδοντικών μηχανημάτων, ως καθηγητής εφαρμογών Οδοντοτεχνικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας επί 15 χρόνια , αλλά και από την μακροχρόνια κλινική εμπειρία στο προσωπικό του ιατρείο.

departments-bg

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Η ορθοδοντική είναι ειδικότητα της οδοντιατρικής η οποία έχει σκοπό την ευθυγράμμιση των στραβών δοντιών καθώς επίσης και τη θεραπεία κάθε δυσλειτουργίας της σύγκλεισης και της θέσης των γνάθων.

Ορθοδοντικός ονομάζεται ο οδοντίατρος ο οποίος έχει ολοκληρώσει στο εξωτερικό η και στην Ελλάδα, ένα μεταπτυχιακό 3ετές τουλάχιστον πρόγραμμα εξειδίκευσης, το οποίο του δίνει την ιδιότητα του ΕΙΔΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟΥ. Στη χώρα μας αρκετοί γενικοί οδοντίατροι ασκούν την ορθοδοντική, χωρίς να έχουν αποκτήσει την ειδικότητα. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψήφιους ασθενείς, ώστε να απευθύνονται στον ΕΙΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ.

Η πρώτη επίσκεψη στον Ορθοδοντικό πρέπει να γίνει σχετικά νωρίς, σε ηλικία περίπου των 6 ετών. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις θα υπάρξει κάποια ορθοδοντική παρέμβαση. Τις περισσότερες φορές ο ιατρός απλά θα ενημερώσει τους γονείς και τα παιδιά και θα δώσει ραντεβού σε ένα χρόνο, για τον επανέλεγχο. Σκοπός του Ορθοδοντικού είναι να αποφύγει τις χρονοβόρες ορθοδοντικές θεραπείες. Στις μέρες μας βλέπουμε πολύ συχνά πολλά παιδιά να ξεκινούν τα σιδεράκια σε μικρές ηλικίες και να ταλαιπωρούνται για πολλά χρόνια. Μια μέση ορθοδοντική θεραπεία κρατά 2 περίπου χρόνια.

Όλες οι ορθοδοντικές ανωμαλίες δεν είναι ίδιες. Εάν υπάρχει ένα σκελετικό πρόβλημα δηλαδή η άνω ή κάτω γνάθος είναι πολύ μπροστά ή πολύ πίσω και το παιδί είναι έως 11 το πολύ χρονών, μπορεί να ξεκινήσει μια ορθοδοντική θεραπεία με κάποιο εξωστοματικό μηχάνημα ή κάποιον άλλο κινητό μηχανισμό. Σε μικρά ορθοδοντικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν κάποιες μέθοδοι, όπου τα δόντια ισιώνουν με τη διαδοχική χρησιμοποίηση θερμοσχηματιζόμενων διαφανών ναρθήκων (Μέθοδος Invisalign, Clear Aligner, Orthocaps κλπ). Εάν ο ασθενής έχει στραβά δόντια τότε θα βάλει κολλητά σιδεράκια. Τα σιδεράκια αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά ή διαφανή, τοποθετημένα στις εξωτερικές ή στις εσωτερικές επιφάνειες των δοντιών. Η τελευταία επιλογή θεραπείας ονομάζεται γλωσσική τεχνική.